floortime coaching

floortime coaching

The Greenspan Floortime Approach® je celovit družinski pristop, zato je odnos z otrokovimi starši oz. skrbniki pri našem delu zelo pomemben. Prijetne čustvene interakcije ter materin ali očetov glas in dotik so le nekatere izmed ključnih floortime elementov, ki poganjajo otrokove razvojne procese.

V okolju, v katerem se otrok počuti prijetno in varno, postaja vse bolj samoreguliran in pozoren, specifični ustvarjalni izzivi, ki mu jih postavljamo skupaj s starši oz. drugimi pomembnimi odraslimi, pa spodbujajo oblikovanje novih možganskih struktur. Posledično začne otrok prevzemati več pobude, podaljševati in razširjati skupno igro, v večji meri začne prepoznavati čustva ter komunicirati z gestami in besedami.

FLOORTIME coaching odraslim omogoča, da otroka razumejo z vidika razvoja čustvenih kompetenc, ob tem pa spoznavajo tudi sebe in svoje odzivanje nanj. V različnih dinamikah in ob usmeritvah terapevta pridobivajo strategije, kako lahko lastno vedenje in čustvovanje še bolj prilagodijo otroku in mu ustrezno podporo zagotovijo tudi v domačem, vrtčevskem ali šolskem okolju.

“Sin je na začetku le brezciljno taval naokoli, midva z možem pa sva si želela, da bi se samostojno igral. Eva nam je skozi floortime coaching veliko pomagala in pokazala, kako naj se najprej midva igrava z njim ...

Starša petletnega dečka z upočasnjenim celostnim razvojem, avtizmom in mišično hipotonijo (v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje)

PREBERI VEČ

FLOORTIME coaching izvajamo tudi z drugimi otrokovimi sorodniki ali pomembnimi odraslimi kot so vzgojitelji, učitelji, spremljevalci ali drugi strokovnjaki, ki so v pogostem stiku z otrokom. Vabljeni, da se nam pridružite na otrokovi terapiji, lahko pa nas kontaktirate tudi za izvedbo na domu ali v vaši ustanovi.

Floortime

coaching
75€
  • 60 minut
prijava

Floortime

paket 10 x coaching
700€
  • 10 x 60 minut
prijava

Floortime

video analiza
55€
  • analiza videoposnetka
  • usmeritve za nadaljnje delo

Floortime

strokovno mnenje
75€
  • celostna razvojna ocena
  • priporočila

Vse navedene cene veljajo za posameznega otroka.