mnenja uporabnikov

mnenja uporabnikov

Z Evo smo se prvič srečali malo pred Nikovim 3. rojstnim dnem. V tistem času sva še vedno iskala odgovore in primerno terapijo za Nika. Z Evo sta se takoj ujela in tako se je začela naša pot. Po letu dni terapij lahko rečeva, da smo naredili ogromen preskok. Floortime smo prakticirali tudi doma in ga kar nekako vpletli v naše vsakdanje življenje. Ta terapija je po najinem mnenju zelo učinkovita, saj vzpodbuja otroka k razmišljanju in s tem se počasi odpira svetu. Za nas je predstavljala prvi korak k izboljšanju Nikovega stanja in je nama kot staršema zelo pomagala pri stiku z njim. Floortime in Evo priporočava vsem družinam, ki imajo težave z iskanjem terapije, ki bo primerna današnjemu hitrem tempu in pomanjkanju časa. Začetki zahtevajo malo več napora, čez čas se pa zaveš, da delaš floortime ves čas, brez razmišljanja. In to je ena od glavnih prednosti te terapije.
Maša in Dejan, starša Nika z avtizmom in težavami na področju senzorne integracije

S floortime terapijo smo se srečali lansko jesen, ko je ime imel najin prvorojenec, tedaj 6-letnik, velike težave v vrtčevskem okolju, kjer je svoje stiske pogosto izražal s kričanjem, ‘grdim’ govorjenjem, čustvenimi izbruhi, zamerami, pogostimi umiki iz igre z drugimi otroki in drugih vodenih aktivnosti oz. nesodelovanjem. Za terapijo smo se odločili predvsem iz pomankanja znanja, kako mu še priti naproti, glede na to, da sva starša že sodelovala z vzgojiteljico, iskala rešitve v knjigah, pri drugem terapevtu itd. Floortime terapevtka Eva je s sinom zelo hitro vzpostavila dovolj varen odnos, kar je postopoma vodilo v več sodelovanja in odpiranja v terapevtski igri, kateri sem se nekajkrat tudi sama pridružila. Ga. Eva me je presenetila v tem, kako natančno je ubesedila fantove – in nekatere naše skupne – težave in nas strokovno in hkrati sočutno usmerila v reševanje le-teh. Je zelo topla in srčna oseba, ob kateri se je sin zmogel odpreti, začel v terapiji sodelovati in se vedno več in bolj sproščeno igrati. Naši domači medsebojni odnosi so se postopoma spremenili na bolje, se obogatili s komunikacijo in igro, spremembe so bile postopoma zelo velike in opazne tudi v vrtcu. Zelo se veselimo nadaljnje skupne poti.
Mamica dečka s čustveno-vedenjskimi težavami

Eva is a dedicated and skilled Floortime Therapist. She not only has a great ability in engaging children who experience a variety of challenges, but also is very capable in supporting parents to connect with and help their children move up the developmental ladder. I highly recommend Eva for her expertise in the The Greenspan Floortime Approach along with her understanding of sensory processing difficulties and her overall sensitivity, empathy and commitment to each family she works with.
Mira Cloete, floortime terapevtka, Floortime Therapy UK, LONDON

Prvič smo obiskali Evo, ko je najin sin Filip dopolnil 3 leta. Sprva smo floortime izvajali individualno in že takoj sva ugotovila, da Eva s svojo profesionalnostjo, hkrati pa tudi srčnostjo, lahkotnostjo in igrivostjo pomaga staršem prebuditi otroka v sebi, kar pripomore k kvalitetnejši igri in predvsem vztrajanju pri aktivnostih. Kmalu smo začeli s skupinskimi srečanji, kjer je Eva vzpodbujala navezovanje socialnih stikov z drugimi otroki in kaj kmalu je bil uspeh viden tudi v vrtcu in doma. Filip je resnično vsak petek komaj čakal obiske pri Evi in še danes sprašuje kdaj se spet vidimo. Eva, hvala!
Starša 6-letnega Filipa, otroka z redko gensko boleznijo

Najin sinček se pri Evi igra že več kot dve leti. V tem času je fant zelo lepo napredoval v igri, socializaciji in komunikaciji, pri tem pa je užival v prav vsakem srečanju, saj ni le napredoval po razvojnih fazah temveč je rasla tudi njegova samozavest. Evi oba z možem popolnoma zaupava, saj je očitno, kako rada ima otroke. Ob svojem strokovnem pristopu je pri njej močno prisotna njena srčnost. Vedno nasmejana, zelo potrpežljiva in z veliko energije otrokom ustvari takšno okolje, da se nikoli ni treba prerekati, če se bomo danes šli igrat k Evi. Zaradi težav v razvoju smo hitro prišli v stik s precejšnjim številom strokovnih delavcev, z možem pa sva hitro ugotovila, da vsak le ni rojen za delo z otroki. Eva zagotovo je. Zaradi vsega naštetega sva zelo vesela, da je Eva naša floortime terapevtka.
Starša 5-letnika z generalizirano hipotonijo, gibalnimi ter govorno-jezikovnimi težavami

Terapija pri Evi je super in bi jo priporočala vsem. Imela sem že druge terapevte, ampak tukaj se najbolje počutim. Vem, da lahko Evi zaupam. Pomaga mi, da delam na sebi in opažam, da vedno bolj zaupam vase in imam manj strahov.
Maja, 16-letnica s samopoškodovalnim vedenjem, čustvenimi in učnimi težavami

Floortime terapija je za nas eno čudovito spoznanje, izkušnja, čudež, ki deluje. Hči Urša je zelo sramežljiva, tiha, se ne želi izpostavljati. Ko smo začeli z obiskovanjem terapij, sta z Evo zelo hitro vzpostavili stik, hči se je sprostila, odprla in Evi  brezpogojno zaupa. V najstniških letih, v katerih je trenutno moja hči, je še kako pomembno, da ima nekoga, ki mu lahko zaupa vse. Starši ponavadi to nismo, nam že kaj prikrijejo. Eva je kljub svoji mladosti zelo izkušena, z uporabljenimi metodami, ki jih z vso predanostjo in ljubeznijo opravlja, ter s svojo karizmo zleze otrokom pod kožo. Urša je v tem času zelo napredovala, pove svoje mnenje, lažje komunicira s sovrstniki, se zna bolje postaviti zase, ve kaj si želi in tudi dela na tem, da bo ta cilj dosegla. Je bolj samozavestna, trmasta in vztrajna. Zelo jo podpiramo tudi domači. Komaj čaka dne, ko ima terapijo. Všeč mi je tudi stalno sodelovanje in komunikacija s starši. Kaj naj rečem, čudovita izkušnja, ki jo toplo priporočam.
Hvaležna mami

Z možem sva zelo vesela, da nama je ZPM omogočil, da lahko z otrokom hodiva na floortime in da smo spoznali Evo. Sin je na začetku le brezciljno taval naokoli, midva z možem pa sva si želela, da bi se igral samostojno in tudi z drugimi otroki. Eva nam je skozi floortime coaching veliko pomagala in pokazala, kako naj se najprej midva igrava z njim. Tekom terapij je začel sin vzpostavljati več očesnega stika, nama slediti in naju posnemati. Opažava, da govori veliko bolj povezano in smiselno ter manj grize, saj ga znava z možem umiriti z novimi tehnikami. Hvala vam za vso pomoč.
Hana in Igor, starša 5-letnega dečka z upočasnjenim celostnim razvojem, avtizmom, mišično hipotonijo in težavami v senzorni integraciji

Po končanem sklopu floortime terapij s petletno hčerko odhajava bogatejši za eno veliko in lepo izkušnjo. Mogoče velikokrat v življenju nismo pozorni na nekatera čustva in jih tukaj v eni uri skupaj s strokovno pomočjo lažje prepoznamo. Punčka je terapije doživela kot eno čudovito, najbolj zabavno igralnico, katere nikoli ni imela dovolj. Mislim, da bo Evo in igralnico zelo pogrešala in da bova obe naprej v svojem življenju uporabljali koristne izkušnje, ki sva jih tukaj nabrali. Vsem skupaj, ki ste nam omogočili ta sklop terapij, se kot mati iskreno zahvaljujem.
Ivana in Leja (v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje)

Floortime terapija je mojemu sinu zelo pomagala in sem zelo zadovoljna z rezultati. Sin je vsakič komaj čakal obisk, Eva pa je zelo prijetna in prijazna. Za vse se vam močno zahvaljujem.
Mamica 6-letnega dečka z govorno-jezikovnimi težavami in anksioznostjo (v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje)

Hvala vam za vaš čas, bilo je prijetno. Otroka sta neizmerno uživala. Ob prebiranju vašega končnega mnenja mi je šlo na jok, saj ste ju popolnoma realno opisali. Hvala vam tudi za priporočilo in rokovanje. Resnično jima je sklop terapij pomagal. Ravno tako tudi meni, saj sem za nekatere stvari vedela, a nisem znala reagirati. 
Mamica 8-letnih dvojčkov, bratca in sestrice, s težavami na področju usmerjanja pozornosti, disleksije in disgrafije

Res nama je super, kako delate z otroki. Najin najstarejši sin delavnice čustvene inteligence obiskuje že petič zapored, tako zelo so mu všeč. Mlajši je vpisan že drugič, prihodnje leto pa vpišemo še najmlajšega :).
Veronika in Sašo, zadovoljna straša treh sinov

Naša deklica je na vaših delavnicah zares uživala. Z veseljem mi je ob koncu pokazala in predstavila vse izdelke. Pred dnevi smo bili zopet postavljeni pred izziv, kako reagirati, ko se je vedla neprimerno. Tokrat smo zadevo izpeljali drugače, brez drame, saj smo uporabili tehnike za obvladovanje čustev, ki ste jih spoznali na delavnicah in jih lahko uporabimo tudi doma. Hvala, da ste opolnomočili nas in našo deklico.
Sanja, mamica 6-letne deklice, ki je obiskovala skupinske delavnice čustvene inteligence

Starša dvojčkov Marka in Mihe ob zaključku paketa brezplačnih floortime terapij se najprej iskreno zahvaljujeva ZGNL in terapevtki Evi Koprivšek, ki so nam omogočili to izjemno lepo izkušnjo, stali ob strani, nas podpirali. Zelo sva zadovoljna, veliko sva se naučila, še posebej, kako se igrati in povezati z otrokoma, ki sta kot dan in noč v razvoju in nama res predstavlja izziv, kaj početi doma, da bi jima pomagala. Naučila sva se, kako se z njima povezati, terapevtka Eva pa je poleg truda in vseh dobrih nasvetov, ki nam jih da, zelo razumevajoča in prilagodljiva pri terminih, saj nam ti zaradi velike družine in dolge vožnje do Ljubljane predstavljajo velik logistični zalogaj. Odlično smo sodelovali, usklajevali termine, igralnica je odlična, parkirišče zagotovljeno. Priporočamo in privoščimo vsakemu staršu. Res je odlična izkušnja, saj bi morali takšne praktične nasvete učiti v šoli za starše, pa nikjer ne izveš o njih. Najlepša hvala še enkrat.
Andrej in Nina, starša 6-letnih dvojčkov Marka (z dolgotrajno boleznijo, zmerno govorno-jezikovno motnjo in težavami na področju senzorne integracije ter pozornosti in koncentracije) in Mihe (z dolgotrajno boleznijo in težjo govorno-jezikovno motnjo)

Spoštovani, najprej, se zahvaljujem za pomoč, ki ste mi jo dali, in možnost, da lahko moj otrok obiskuje floortime terapije v FLOORTIME družinski svetovalnici pri terapevtki Evi Koprivšek. Moj sin Lukas je star 3 leta, ima motnjo avtističnega spektra in zaostanek v razvoju. Terapije, ki ste nama jih omogočili, so izjemnega pomena, saj smo pri sinu videli napredek že po treh srečanjih. Najprej na področju senzorne integracije in posnemanja, nato pa je prvič po dveh letih spet začel izgovarjati določene besede, ki so pri 1. letu kar naenkrat izginile. Sedaj vzpostavlja tudi več očesnega kontakta in vse to je rezultat Evinega truda ter njenega usposabljanja mene kot mame. Floortime terapija je po mojem mnenju, ki skupaj s sinom že 2,5 leti obiskujem različne terapije, ogromen dosežek. Področje govora je še vedno velik izziv, ampak vidim, da napreduje. Ker sem edino tukaj resnično videla določene napredke, bomo s terapijami vsekakor nadaljevali in upam, da dosegli še večji napredek. Floortime prakticiramo tudi doma, pri čemer mi terapevtka Eva sproti daje usmeritve in cilje, kako premagovati določene Lukasove omejitve in ga spodbujati. Največja zahvala tako ZPM Moste-Polje Ljubljana in terapevtki Evi Koprivšek, da mi kot mami samohranilki s hudimi finančnimi stiskami omogočate to izkušnjo, hvala.
Natasha, mamica 3-letnega Lukasa z avtizmom

Hvala za vse, kar ste nas naučili, za vse, kar je sin Bor pridobil. Gospa Eva je zelo prijazna in se zna približati vsakemu otroku, da potem rad hodi na terapije in sploh ne ve, da se zraven intenzivno uči novih stvari. Bor je že od samega začetka na terapijah zelo sproščen in je Evo zelo lepo sprejel, čeprav sicer ne hodi rad na popoldanske aktivnosti. Zelo lepo nama je tukaj.
Katja, mama 4-letnega Bora z govorno-jezikovnim zaostankom, s srednje močno naglušnostjo in polževim vsadkom

Floortime terapija je odlična za otroka, ker izhaja iz samega otroka. Otrok se počuti varno, sprejeto in vedno z veseljem pride na terapijo. Terapevtka Eva je zelo strokovna, razumevajoča, potrpežljiva in jo toplo priporočam vsem staršem, ki želijo najboljše za svoje otroke.
Mamica 7-letnika z Aspergerjevim sindromom

Floortime terapijo sin zelo rad obiskuje in se je vedno veseli že vnaprej. Tudi doma veliko govori o terapevtki Evi, pove, kaj se igrata, kaj mu Eva pove in kaj se je naučil. Menim, da mu je terapija pomagala pri podaljševanju koncentracije, tudi iz šole so večkrat poročali o dobrih dnevih, ko je bolj sodeloval. Občasno še ima slabe dneve, vendar jih je bistveno manj. Terapija daje res dobre rezultate.
Oče 8-letnega dečka z Aspergerjevim sindromom

To predavanje bi moral poslušati vsak starš, še preden otrok vstopi v vrtec.
Vzgojiteljica, seminar o čustvenem razvoju otrok za specialistični študij montessori 0-3

Seminar o čustvenem razvoju otrok je odgovoril na veliko vprašanj, ki se pojavljajo pri mojem delu v vrtcu. Z novimi strategijami bom lažje reševala situacije med in z otroki v skupini. Hvala :).
Vzgojiteljica, seminar o čustvenem razvoju otrok za specialistični študij montessori 0-3

Enkraten seminar, sproščujoče vzdušje z zelo zanimivo vsebino. Lepo podajanje znanja. Zelo uporabna snov, tako za vzgojitelje kot tudi za starše. Skratka, hvala in srečno!
Vzgojiteljica Katarina, seminar o čustvenem razvoju otrok

Predavanje je bilo zelo poučno, nudilo je polno novih znanj. Podana so bila na dinamičen način s pozornostjo na nas, poslušalce. Hvala za lepo soboto :).
Vzgojiteljica, seminar o čustvenem razvoju otrok

Današnji seminar se mi je zdel zelo zanimiv in uporaben za moje delo z otroki. Terapevtsko metodo bi rada spoznala globlje in jo tudi nameravam. Hvala predavateljici Evi za krasno energijo :).
Vzgojiteljica, seminar o čustvenem razvoju otrok

Draga Eva, hvala za ves vaš trud, za vse tople besede in vzpodbude, za vse ure učne pomoči. Vse dobro in hvala.
Darja, mama gibalno oviranega 12-letnika s spino bifido in osteoporozo

Draga Eva, našemu fantu si resnično spremenila svet, zato vse, kar lahko rečem, je velika HVALA tebi, tvoji energiji, vztrajnosti, razumevanju, ki si jih namenila našim otrokom. Si sonček, ki sije, četudi je oblačno in turobno vreme, tvoj nasmeh res naredi dan otrokom in si srček, ki ga le stežka najdeš na svetu. Lepa hvala za tvoje srčno, vestno in spodbudno delo, ki ga opravljaš, si opora našim sončkom, prijateljica in ‘mama’ za čas, ko so v šoli. Zato, res HVALA za vse, kar si naredila za nas in našega fanta, ki s teboj premaguje ovire, tako mentalne kot fizične, ter se izvrstno počuti v tvoji družbi. HVALA, HVALA, HVALA iz srca od vseh nas, da si nam polepšala življenje. Vse dobro ti želimo, naj bo uspešno, predvsem pa zabavno.
Mateja, mama gibalno oviranega 11-letnika s spino bifido ter motnjo pozornosti in koncentracije

Kaj naj rečem drugega kot HVALA. Zelo sem vesel, da si bila del vzgojiteljskega procesa, kjer je bil tudi Matej. Tvoj pristop, odločnost, prijaznost in volja po pomoči je nekaj, kar sem in bom vedno spoštoval. Hvala še enkrat in sigurno se nekje, nekoč spet vidimo.
Aljaž, oče gibalno oviranega 11-letnika s spino bifido ter motnjo pozornosti in koncentracije